bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Menu
Download
brochure

Locatie

Het Hof van Pernis wordt gesitueerd tussen de historische Pastoriedijk en de Ozingastraat. In dit intieme, groene hofje worden 12 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd.

Img 2238

Over het nieuwbouwproject

Het Hof van Pernis is een project van Novaform Vastgoedontwikkelaars. Dit nieuwbouwproject bestaat uit een intiem woonhofje met in totaal ruime twee-onder-een-kapwoningen. Wat het plan bijzonder maakt, is het groen. Het plangebied wordt slechts voor een deel bebouwd, het andere deel biedt ruimte aan groen! Er wordt onder andere geparkeerd op het eigen kavel, dus hierdoor blijft er meer dan genoeg speelruimte over voor de kinderen.

  • Omgeving

    Bij het horen van de naam Pernis denken de meeste mensen niet aan een groen en rustig dorp. Toch hebben deze mensen het verkeerd! Hoewel Pernis is gelegen in het hart van het Rotterdamse havengebied, zijn de prettige elementen van het dorpse leven bewaard gebleven. De bewoners kennen er hun buren, en voelen zich thuis bij één van de verenigingen. Tegelijkertijd zijn er ‘stadse’ voorzieningen zoals een metrostation en is Pernis aangesloten op de regionale fietsroute tussen Hoogvliet en Schiedam. De snelwegen A4 en A15 zorgen voor een optimale ontsluiting. 

  • Wat zit er in de buurt

    In Pernis zijn de basisvoorzieningen prima geregeld. Op een paar minuten loopafstand vind je de supermarkt voor alle dagelijkse boodschappen. De twee basisscholen, CBS Het Waterschip en OBS De Plataan liggen vlak om de hoek. Je vindt er verder een huisartsenpraktijk en een apotheek. Inwoners kunnen diverse sporten beoefenen in Pernis. De ontsluiting is uitstekend (er is zelfs een metrostation), dus wat je niet in het dorp zelf kunt vinden, is eenvoudig bereikbaar in de omliggende gemeenten. Er is een fietstunnel naar Vlaardingen en een steiger voor vervoer met de watertaxi.

  • Wie worden je buren

    Door de gemoedelijke sfeer is het prettig wonen, werken en recreëren in Pernis. Met ongeveer 4780 inwoners is het een betrekkelijk compact dorp. De Pernissers hechten veel waarde aan de sociale contacten in de buurt waarin ze wonen en genieten volop van het bloeiende verenigingsleven. Levendigheid en gezelligheid zijn dan ook belangrijke kenmerken. Door het traditionele, dorpse karakter van Pernis is het een ideale uitvalsbasis voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Toch zullen ook senioren de rust en het vele groen in de directe omgeving weten te waarderen.Centrale ligging

Pernis heeft een zeer centrale ligging nabij diverse uitvalswegen met bijvoorbeeld Rotterdam, Den Haag of het strand binnen handbereik. Vooral Rotterdam is zeer goed bereikbaar door de komst van het metrostation in Pernis. Ook kun je handig gebruik maken van de watertaxi. 

Afstand tot
Hoek van Holland 29 46
Rotterdam 37 23 24
Den Haag 37 43
Leiden 51 51
Nationaal Park De Biesbosch 36